Advies en Ontwikkeling

Waar we goed in zijn
Mediaboog levert diensten op het gebied van ICT advies, ontwerp en ontwikkeling. Wij luisteren naar wensen en behoeften en proberen te realiseren wat binnen de mogelijkheden en (bijvoorbeeld budgettaire) beperkingen ligt. Onze prijzen zijn marktconform maar scherp. We werken op projectbasis, maar ook op basis van detachering.
Diensten
ICT Advies
We werken samen met diverse partners om diensten en producten op hoog niveau te leveren. Uit het enorme aanbod van diensten en producten selecteren wij wat het best op de situatie is afgestemd. Kwaliteit, integriteit en een gedegen advies zijn de basis voor succes.
AI Advies
Gedegen advies op het gebied van AI om bedrijfsdoelen te bereiken. De snelheid waarmee AI zich momenteel ontwikkelt vraagt veel van bedrijven. Wij houden zicht op ontwikkelingen en adviseren wat werkt. Wat haalbaar en schaalbaar is binnen budget en tijd.
Ontwerp en Ontwikkeling
Maatwerk-ontwerp en ontwikkeling van software en systemen voor specifieke behoeften. Voor opdrachtgevers verzorgen wij ontwikkeling, beheer en de vernieuwing van applicaties en ICT management. We leveren diensten aan informatie-intensieve sectoren zoals banken en verzekeraars, (semi-)overheden, bedrijfsleven, industrie en gezondheidssector.
Analyse en Verder
Analyse van software en systemen voor specifieke behoeften.
Wat is een doeltreffende website? Wij beoordelen performance, effectiviteit van inhoud, promotie, kwaliteit, techniek, gebruiksvriendelijkheid en de communicatieve waarde. Wij leveren analyses (audits) die de effectiviteit van een website evalueren:
Communiceert de applicatie (website) naar de doelgroep? Spreekt het de juiste mensen aan? Hoe doet de website het vergeleken met de concurrentie? Worden technische mogelijkheden effectief gebruikt? Is de interface makkelijk en intuïtief (UI en UX) in gebruik?
Audits en Beveiliging
Wat waar is en wat niet
Zijn de systemen veilig? Een goede beveiliging zit niet alleen in de optimale instelling van software en hardware maar ook in het juiste gebruik en beheer ervan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld regelmatige software veiligheidsupdates.
Hoe wordt omgegaan met inlog namen en paswoorden. Zijn er regels opgesteld en worden die ook consequent gehanteerd. Het grootste risico vormt nog steeds de groep dagelijkse gebruikers. De mens.
Gelukkig zijn er vele oplossingen om tot een zo veilig mogelijke situatie te komen. Laat ons adviseren.
API integraties
Wat werkt en wat niet
Wij zijn een systeem integrator. Of eenvoudiger, we knopen systemen aan elkaar. Daarvoor gebruiken we Cloud & Native oplossingen met API.
We werken met diverse talen zoals Python, PHP, Coldfusion, NodeJS, EcmaScript en meer. Maar zoals de industrie leaders bij Google, Nvidia, OpenAI al zeggen: “De nieuwe programmeertaal is Engels.”
Dat klopt. Behalve dan dat het jarenlange ervaring vraagt om alles bij elkaar te brengen. Orkestreren en soepel afstemmen daar gaat het om. Tools als PydanticAI en voor de integratie van systemen N8N, Zapier en Make bieden vaak uitkomst.
Liever lokaal werken? Geen probleem. Hybride? Kan ook.

Het begon allemaal met de toegenomen compute (reken en opslag capaciteit van computers), die het mogelijk maakt om met veel data te werken. Veel betekent miljarden parameters in een matrix rekening en honderden gigabytes aan informatie om modellen te trainen (eigenlijk het complete internet en dan nog wat).
Tevens werden er technieken ontwikkelt om gegevens in een matrix model op semantische wijze aan elkaar te koppelen. Iedereen op ML (Machine Learning) gebied leverde een bijdrage. Maar de GPT (Generative Pre-trained Transformer) van Google in 2017 was de grote stap.
Hiermee kon begrip aan teksten worden toegekend. Nog weer jaren later en nu we kunnen vragen stellen aan de computer. In realtime met TTSTT (Text-To-Speech-To-Text). Op weg naar AGI (Artificial General Intelligence).

ICT oplossingen op maat met RAG. RAG is een AI-techniek die taalmodellen verbetert door externe kennis op te vragen en deze te verwerken in tekstgeneratie. In plaats van alleen vooraf getrainde kennis te gebruiken, haalt RAG dynamisch relevante informatie op uit databases, documentopslag of het web en integreert deze in het gegenereerde antwoord.
Hoe werkt RAG?
1. De gebruiker stelt een vraag.
2. Een embeddingmodel zet de query om in een vectorrepresentatie.
3. De vectordatabase zoekt relevante documenten op basis van de query.
4. De opgehaalde documenten worden toegevoegd aan de LLM-prompt.
5. Het LLM verwerkt de verrijkte prompt en genereert een antwoord.
Embeddingmodel
Het embeddingmodel zet zowel de query als de documenten om in vectoren, waardoor betekenisvolle semantische zoekopdrachten mogelijk worden.